fbpx Skip to main content

FILIPPA K x RAV BY SWEDEN

FILIPPA K – 30 år av svenskt mode

 

Med sin vår och sommarkollektion för 2024 firar Filippa K 30 år som ett av Sveriges starkaste mode och designmärke. För smyckessortimentet så har Filippa K samarbetat med oss, RAV by Sweden. Då vi alltid är intresserade av att hitta nya användningsområden för bärnsten är detta ett samarbete vi är extra glada för och vi känner oss hedrade att ha fått förfrågan.

Bärnstenarna som använts i kollektionens smyckessortiment har spolats upp vid södra Sveriges stränder, efter att ha formats av naturen under miljontals år. Deras organiska form har lämnats i stort sett orörd, förutom att de polerats för att framhäva deras rika nyanser, innan de införlivats i halsband, örhängen, magkedjor och ärmslut. Därmed förs vårt naturliga förflutna in i nutiden, och kan ses  genom Filippa K:s 90-talslins, för att förmedla en känsla av tid – inte som något strikt eller linjärt, utan som uttryck för en känsla.

“Bärnstenens livscykel symboliserar tidens inflytande på våra liv. Du kan se det fysiska resultatet av dess evolution, hur dess miljö har format det till något vackert och unikt. Smyckena som vi skapat i samarbete med RAV by Sweden förstärker Filippa K:s designfilosofi om tidlöshet, och grundar kollektionen i något som har funnits här långt före oss och som förhoppningsvis kommer att leva vidare i framtiden” säger Liisa Kessler, Creative Director på Filippa K.

FILIPPA K x RAV BY SWEDEN made to order

 

Vill du beställa ett alldeles eget Filippa K x RAV by Sweden smycke som är gjort just till dig? Vi har valt ut våra favoriter från SS24 kollektionen, och tillverkar dem endast på beställning, unikt för dig.

Välj style ovan och beställ via hemsidan. Vi tar kontakt med dig inom 24 timmar och bokar in en tid för ett möte, digitalt eller om du vill komma till vår studio i Skåne. I det mötet får du välja färg på din bärnsten samt längd på kedja om du beställer belly chain eller halsbandet. Vi påbörjar sedan tillverkningen, vår juvelerare och geolog Tianming gör smycket åt dig i Skåne.

Du kommer få videos och bilder skickade till dig löpande under tillverkningen, så du kan följa processen kring hur ditt alldeles egna Filippa K x RAV by Sweden smycke blir till. Efter cirka 2 veckor är ditt limited edition smycke klart och skickas till dig. Vi skickar spårbart med DHL och ditt smycke kommer levereras efter 2 – 3 dagar.

För smyckessortimentet så har Filippa K samarbetat med Skånebaserade juveleraren RAV by Sweden. RAV specialiserar sig på handgjorda smycken med unika bärnstenar som har spolats upp vid södra Sveriges stränder, efter att ha formats av naturen under miljontals år. Deras organiska form har lämnats i stort sett orörd, förutom att de polerats för att framhäva deras rika nyanser, innan de införlivats i halsband, örhängen, magkedjor och ärmslut. Därmed förs vårt naturliga förflutna in i nutiden, och kan ses  genom Filippa K:s 90-talslins, för att förmedla en känsla av tid – inte som något strikt eller linjärt, utan som uttryck för en känsla.