Upplev bärnsten

Leta bärnsten med oss

 

Känn doften av tång. Dra in den kalla luften i dina lungor. Hör hur vinden viner och nyper tag i din kind. Se hur fåglarna letar mat bland vågor och sand. Märk hur bärnstenen väger lätt i din hand. Dess gropiga yta mot ditt finger. I tusentals år har bärnstenen, rav, varit en del av Skandinaviens historia.

Men vad är bärnsten?

Varför letar man efter bärnsten på Skånes stränder?

Vad kan en göra med bärnsten?

Väck dina sinnen till liv och upplev rav med oss. Med lite tur kan du till och med hitta rav själv!

Upplev bärnsten är en naturupplevelse där vi letar bärnsten tillsammans på Skånes stränder. Vi pratar även om bärnstenens historia och dess roll i Skandinavisk kultur. Upplev bärnsten passar de som söker en autentisk naturupplevelse tillsammans med nära och kära, för de som är historie- eller material intresserade eller de som söker en unik upplevelse. Med fokus på hållbarhet, så det lokala djur- och naturlivet inte störs, upplever vi detta unika material ihop.

Plats

Uppsamling i Falsterbo eller Skanör i Skåne. Plats kan ändras beroende på väderförhållande. Exakt plats bekräftas alltid cirka 24 timmar innan via mail. Fri parkering. Alternativt buss 100 eller 300 från Malmö.

Tid

Klockan 13:00 – 15:30. Fika ingår, ta kontakt vid eventuella allergier.

Pris

Vuxen 400 sek per person, barn 10 – 18 år 300 sek, barn 6 – 10 år 50 sek. Betalning sker via swish efter bokning är bekräftad av oss via mail. Bokning kräver minst 3 deltagare.

Klädsel & verktyg

Det enda som krävs för att delta är varma kläder, mössa, vantar och gummistövlar. Verktyg finns att låna. Gående kan anpassas för de som vill gå mindre eller längre.

Covid-19 anpassning

Handsprit finns tillgängligt. Vantar gör att handkontakt via olika ytor inte sker. Aktiviteten sker ute och det finns gott om plats för social distansering.

Bokning

Boka genom att fylla i din information nedan, vi återkommer med bekräftelse. Det går även bra att maila hello@ravbysweden.com eller ringa 040 – 675 34 70.

Hannes Holmquist
Hannes Holmquist
2022-02-24
Verifierad
Köpte örhängen som present som blev mycket uppskattade. Utmärkt och personlig service.
Malin Hagvall Olsson
Malin Hagvall Olsson
2022-02-04
Verifierad
Fantastiskt hantverk, älskar verkligen min ring!
Agneta Olsson
Agneta Olsson
2022-01-18
Verifierad
Berit Flink
Berit Flink
2022-01-10
Verifierad
Jag hittade en ovanlig ring med mörk bärnsten som inte liknande något jag sett förut. Väldigt fin. Fick hjälp med justeringar för att den skulle passa just mitt finger. Mycket professionellt bemötande. Rekommenderas varmt!
ole haugeby
ole haugeby
2021-12-29
Verifierad
Köpte ett halsband till sambon i julklapp. Hon blev jättenöjd och har burit det varje dag sedan jul☺️
Lars Gäfvert
Lars Gäfvert
2021-12-06
Verifierad
Sofia
Sofia
2021-12-05
Verifierad
Det var en väldigt spännande upplevelse att leta bärnsten med Maria och Sky. Både sjuåringen och vi vuxna var fångande från första stund. Hela upplägget var proffsigt med spännande berättelser om bärnstenens historia, alla tips och trix om var bärnstenen gömmer sig, och mysig fika på stranden. Men framförallt smittar Marias och Skys intresse och brinnande engagemang för bärnsten av sig. Vi, eller framförallt sjuåringen hittade flera små stenar, och i slutet av rundan glimmade det till. En stor sten ligger nu i säkert förvar vid sjuåringens sängkant. Rekommenderar både vuxna och barn att testa och leta bärnsten. Fantastisk upplevelse att göra tillsammans som familj. Nu när vi vet alla knep är vi invigda bärnstensjägare och fortsätter leta på stränder omkring oss!
Ulf Mattsson
Ulf Mattsson
2021-09-06
Verifierad
Ken Nord
Ken Nord
2021-06-05
Verifierad
Här kan man hitta unika handgjorda varor. Jag köpte en fin ring till min dotter här till hennes examen. Jag är tacksam för de råd och tips jag fick i min beslutsångest. Efter snabb leverans kom ringen fram Stockholm och dottern min blev glad.
Rose-Marie Eversdijk
Rose-Marie Eversdijk
2021-06-02
Verifierad
Jag har köpt ett jättefint halsband som en kollega fått som avtackningspresent. Hon blev så glad! Eftersom hon är en kreativ person så uppskattade hon verkligen att hänget var handgjort. Supernöjd!

Tidigare bärnstensupplevelser

Frågor? Svar finns här under upplev bärnsten. Genom att boka din upplevelse godkänner du våra köpvillkor.

Varmt välkommen med din bokning
- vi ser fram emot att leta bärnsten med er!

Skapa unika smycken av bärnsten du hittar