fbpx Skip to main content

Om oss

Om oss

 

RAV by Sweden grundades av Maria och Tian Ming med ambitionen att fler ska återupptäcka bärnstenen; rav.

Maria och Tian Ming träffades i Shanghai 2013. Snabbt upptäckte de att bärnsten var oerhört populärt i Kina. I en tid av massproduktion och slit och släng uppskattade många kineser att rav kom direkt från naturen och att varje sten var unik.

Insikten fick Maria, som växt upp i Skåne, att återupptäcka och omvärdera rav. För Tian Ming, som alltid varit intresserad av stenmaterial men som knappt visste vad bärnsten var, blev det istället början på ett nytt äventyr.

RAV är i dag baserat i Skåne. Utifrån egna regler om vad som är värdefullt och genuint skapar Maria och Tian Ming moderna format och nya användningsområden för bärnsten.

Vår relation till rav

 

Varje rav sten är en resenär.

När bärnstenen slungas ur havet och hittas på Skånes stränder har den varit i rörelse i miljoner år. Under resan har den formats av naturen. Det är mötena med vind och vatten; jord och salt som ger varje bärnsten sin särskilda färg och form. Det är resan som gör varje sten värdefull och unik.

Hos RAV by Sweden kan du köpa bärnstenssmycken. Du kan också lämna in den bärnsten du redan äger, för återbruk där det görs om i nytt format. Du kan även leta bärnsten med oss, på Skånes stränder. Men för oss är rav mycket mer än ett smycke. Vår ambition är att fler ska få upp ögonen för ett unikt råmaterial. Vi vill också vara del av bärnstenens fortsatta resa mot moderna användningsområden och nya format.

Med rav är valmöjligheterna många. Är du ute efter något trendigt eller klassiskt? Föredrar du hel- eller halvpolerat? Eller är du kanske på jakt efter en unik råsten utan behandling?

RAV by Sweden har smycken i flera naturmaterial: silver, trä och läder. Oavsett vilket smycke du väljer kan du vara säker på att hela tillverkningen sker hos RAV by Sweden i Skåne.